Јавна расправа: Политичката писменост и политичкото учество на младите


Големина на фонт

Центарот за меѓукултурен дијалог организира јавна расправа на тема политичката писменост и политичкото учество на младите, со посебен акцент на оние кои гласаат по првпат. За време на расправата, учесниците ќе имаат можност да разговараат по овие прашања со пратеници од неколку политички партии кои ќе гостуваат на настанот, по што ќе следува сесија на прашања и одговори и дигитално гласање.

Расправата ќе се одржи во зградата на Комитетот во Куманово.

КОГА

од: 20-05-2021 14:00

до: 20-05-2021 16:00

КАДЕ

Kumanovo

Галерија

Останати настани

Презентација на Извештајот за влијанието на демографските фактори врз учеството на граѓаните во јавниот живот и едукацијата на гласачите

Town Hall Discussion

23-03-2022

Презентација на Извештајот за влијанието на демографските фактори врз учеството на граѓаните во јавниот живот и едукацијата на гласачите

Town Hall Discussion

22-03-2022

Презентација на Извештајот за влијанието на демографските фактори врз учеството на граѓаните во јавниот живот и едукацијата на гласачите

Town Hall Discussion

21-03-2022