Јавна расправа: Унапредување на младинските политики и младинското учество на локално ниво


Големина на фонт

Сојузот на извидници организира јавна расправа на тема Унапредување на младинските политики и младинското учество на локално ниво.

Расправата ќе се одржи во Општинскиот младински центар – Матично, Општина Центар.

Во продолжение е распоредот на предвидени активности:

12.00 –12.15 Регистрација

Отворање

Владимир Костов, Генерален секретар – Сојуз на извидници

12.15 -12:35 Улогата на училиштата и младинските организации во поддржувањето на развојот на младите луѓе и нивното учество во општеството.

Снежана Јанковиќ – First Scout Unit of Skopje

Никола Нешковски  – Еко Лоџик, Skopje

Млади извидници: Ана Зикова

12:35 -12:50 Како општините го поддржуваат развојот на младите лица?

Саша Богдановиќ, Градоначалник, Општина Центар

12:50- 13:10 Тековни механизми и практики за поддршка на младинското учество

Раководител на одделот за образование, Општина Центар

Директори на средни училишта во Општина Центар

13:10 -13:45 Концептот и предностите на партиципативното буџетирање во училиштата – презентација на концептот и отворена расправа со учесниците за неговата примена во училиштата во Општина Центар

 

Снежана Јанковиќ – First Scout Unit of Skopje

13:45 – 14:00 Затворање на расправата

 

КОГА

од: 28-05-2021

до: 28-05-2021 14:00

КАДЕ

Municipal Youth Centre – Matichno, Centar Municipality

Останати настани

Презентација на Физибилити студија и патоказ за основање на тренинг центар во Државната изборна комисија (ДИК)

Јавни настани

13-10-2022

Презентација на физибилити студија и патоказ за основање на тренинг центар во Државната Изборна Комисија (затворен настан)

Јавни настани

12-10-2022

Академија за јавни политики Модул I: Основи

Јавни настани

30-09-2022