Јавна расправа: Прашањето на граѓански придонес во развојот на општините


Големина на фонт

На 14 јуни, граѓанската организација Културно Ехо ќе одржи јавна расправа на тема Отворени општини: Прашањето на граѓански придонес во развојот на општините. Настанот е мотивиран од потребата за воспоставување соработка и синергија во делувањето помеѓу здруженијата и општинските власти со цел подобрување на конкретни сегменти од стандардот на живеење на граѓаните.

Во продолжение е распоредот на планирани активности:

13:30 – 13:45 Отворање на јавната расправа

Мартин Анастасовски, Културно Ехо

13:45 – 14:45 Преглед на искуства на соработка помеѓу здруженијата и општинските власти

Стефан Богоев – Градоначалник на Општина Карпош

Ирена Ристиќ – Претставник на „Не биди ѓубре“

Ана Георгиева – Претставник на „На точак“

14:45 – 15:30 Поттикнување на подобра комуникација помеѓу граѓаните и општините со цел поголема отвореност кон граѓанскиот придонес во нивниот развој
15:30 – 15:45 Заклучоци

Мартин Анастасовски, Културно Ехо

15:45 – 16:30 Освежување

КОГА

од: 14-06-2021 13:30

до: 14-06-2021 16:30

КАДЕ

Cinematheque of North Macedonia, Skopje / Кинотека на Северна Македонија, Скопје

Галерија

Останати настани

Развој на концептот на мониторирање изборни ветувања: промотивен настан со граѓанските организации

Јавни настани

31-10-2023

Истражување за граѓанско образование и образование на гласачи: Презентација на клучни наоди

Јавни настани

26-10-2023

Развој на концептот на мониторирање изборни ветувања: Промотивен настан со локалните самоуправи

Јавни настани

03-10-2023