Тркалезна маса: Меѓуетничка интеграција на локално ниво


Големина на фонт

Овој петок, 19 ноември, мобилизаторот на заедницата Јалчн Неџипов ќе биде домаќин на тркалезна маса со цел подигање на свеста, информирање и мобилизирање на заедницата за прашањето на меѓуетничката интеграција во училишниот систем.

Подолу е деталната агенда на настанот:

10:00- 10:15 Пријавување на учесници

(Согласно протоколите за заштита од Ковид-19, од присутните на влезот ќе се бара да покажат потврда за примање две дози вакцина)

10:15 – 10:30 Отворање на тркалезната маса

10:30 – 11:00 Презентација на досегашните реализирани активности и реализирано истражување на тема меѓуетничка интеграција на локално ниво

11:00 – 11:30 Дискусија

11:30 – 12:00 Заклучоци и препораки

12:00 – 13:00 Коктел

КОГА

од: 19-11-2021 10:00

до: 19-11-2021 12:00

КАДЕ

Пицерија Аквариум, Кочани / Pizzeria Aquarium, Kochani

Останати настани

Развој на концептот на мониторирање изборни ветувања: Промотивен настан со граѓанските организации

Мобилизатори на заедницата

11-12-2023

Алумни викенд за Академијата за јавни политики: Етиката и интегритетот во политиката

Мобилизатори на заедницата

02-12-2023

Мобилизирање на потенцијалот на помалите политички партии за претстојните парламентарни избори

Мобилизатори на заедницата

24-11-2023