Отворени листи- подобро решение за земјата?


Големина на фонт

Дали отворените листи се подобро решение за земјата? Дали менувањето на изборниот модел ќе биде во прилог и каков импакт може да има, ќе биде тема на дискусија на двете дебати организирани од страна на Масар Жаку на 20ти (сабота) и 21ви (недела) февруари, 2021 година.

Масар Жаку е нашиот мобилизатор на заедницата кој имплементира Иновативна иницијатива на темата: Отворени листи- подобро решение за земјата?

Масар Жаку како дел од иницијативата ќе ја разгледува и отвори дискусија за можна имплементација на овој изборен модел, отворени листи и можни промени на Изборниот законик.

Како дел од оваа Иницијатива Масар ќе организира состаноци со различни чинители вклучително експерти кои директно работата на тоа поле, НВОа, претставници на засегнати институтиции, политички партии итн.

 

КОГА

од: 20-02-2021 12:00

до: 21-02-2021 15:00

КАДЕ

Struga

Галерија

Останати настани

Развој на концептот на мониторирање изборни ветувања: Промотивен настан со локалните самоуправи

Мобилизатори на заедницата

03-10-2023

Бранч за алумни - „Загрејте се. Избори се ближат!“

Мобилизатори на заедницата

30-09-2023

(EN) Presentation of main findings: Youth and use of personal data on internet

Мобилизатори на заедницата

13-06-2023