Јавна расправа: Младите на изборните листи – реална или орнаментална вредност?


Големина на фонт

Аква од Струга ќе организира јавна расправа на тема: Младите на изборните листи – реална или орнаментална вредност? Настанот има за цел да ја нагласи клучната улога на младите во унапредувањето на демократските процеси и да покрене расправа за нивната вклученост на изборните листи за претстојните локални избори.

Во продолжение е распоредот на планираните активности:

10:00 –10:30 Регистрација на учесници

Отворање на настанот

Беса Зиба, координатор на настанот

10:30 – 10:45 Младите лица и тековните младински политики

Валентина Переска, координатор за Комисијата за еднакви можности

10:45 – 11:00 Улогата на младите луѓе во унапредувањето на демократските процеси

Благоја Грчески, активист

11:00– 11:30 Дали младите ќе бидат вклучени во изборните листи на претстојните локални избори?

Деспина Влакеска – СДММ

Шкипе Шаќири – ДУИ (TBC)

Други политички партии (ТБС)

11:30 – 12:00 Отворена дискусија

Завршни белешки и затворање на настанот

Освежување

КОГА

од: 28-05-2021 10:00

до: 28-05-2021 12:00

КАДЕ

Струга х. Дрим/ Struga, h. Drim

Галерија

Останати настани

Развој на концептот на мониторирање изборни ветувања: Промотивен настан со локалните самоуправи

Јавни настани

03-10-2023

Бранч за алумни - „Загрејте се. Избори се ближат!“

Јавни настани

30-09-2023

(EN) Presentation of main findings: Youth and use of personal data on internet

Јавни настани

13-06-2023