Тренинг за Инклузивно креирање политики


Големина на фонт

Како дел од програмата за развој на капацитетите и зголемување на знаењето и вештините на Центрите за анализа и истражување на политичките партии (ПИАЦ) и младите политичари во земјата, ИФЕС ќе организира тренинг за Инклузивно креирање политики.

Тренингот ќе го спроведе Ијан Гил, меѓународен специјалист за политички партии.

Целта на тренингот е да го опфати процесот на креирање политики но од партиска гледна точка. Исто така ќе ја покрие внатрешното и надворешното комуницирање и аплицирање на политиките, односно со граѓаните и внатре во партиите.

Тренерот Г-дин Гил има повеќе од 15 години меѓународно искуство и работа со повеќе од 250 политички партии во светот.

Учесници на тренингот ќе бидат претставници од четирите центри на политичките партии: Алијанса за албанците, ДУИ, СДСМ, ВМРО-ДПМНЕ и младите политичари добитници на Иновативни иницијативи дел од проектот „Поддршка на изборни реформи“.

 

КОГА

од: 27-02-2021 10:30

до: 27-02-2021 14:30

КАДЕ

ЗУМ Платформа

Галерија

Останати настани

Работилница: Начела за формулирање на политики и подготовка на изборни програми и стратегии засновани на докази

Истражувачки и аналитички центри

26-02-2024

Работилница: Мобилизирање на потенцијалот на младите членови на партијата за претстојните парламентарни избори

Истражувачки и аналитички центри

23-02-2024

Развој на концептот на мониторирање изборни ветувања: Промотивен настан со граѓанските организации

Истражувачки и аналитички центри

11-12-2023