Јавна расправа: Подобрување на пристапот до јавните институции во општина Кисела Вода


Големина на фонт

Скопската организација Крик, како дел од проектот Поддршка на изборни реформи, ќе организира јавна расправа на тема: Подобрување на пристапот до јавните институции во општина Кисела Вода за лицата со попреченост.

Во продолжение е распоредот на планираните активности:

А Г Е Н Д А

12.00 – 12.15 Пристигнување и регистрација на учесници
12.15 – 12.30 Поздравен говор и отворање на настанот

Оливер Андреевски – координатор на настанот

12.30 – 12.50 Политики и мерки за поддршка на лицата со попреченост во пристапот до јавните услуги и установи

Александра Петкова – Магистер по социјална политика

12.50 – 13.10 Политики и мерки за поддршка на лицата со попреченост во образовните институции

Билјана Иванова – дефектолог

13.10 – 13.30 Политики и мерки на Општина Кисела Вода , планирани и спроведени активности и планови за во иднина

Членови на Советот на Општина Кисела Вода

13.30 – 14.15 Отворена дискусија за политиките и мерките потребни за подобрување на пристапот до јавните услуги и установи за лицата со попреченост

– Прашања и одговори и заклучни белешки

14.00 Освежување

 

 

 

КОГА

од: 01-06-2021 12:00

до: 01-06-2021 14:00

КАДЕ

Општина Кисела Вода / Council of Municipality of Kisela Voda

Галерија

Останати настани

Работилница: Начела за формулирање на политики и подготовка на изборни програми и стратегии засновани на докази

Јавни настани

26-02-2024

Работилница: Мобилизирање на потенцијалот на младите членови на партијата за претстојните парламентарни избори

Јавни настани

23-02-2024

Развој на концептот на мониторирање изборни ветувања: Промотивен настан со граѓанските организации

Јавни настани

11-12-2023