Герила акција: Преку границите


Големина на фонт

Ана Клесова ќе ја спроведе последната герила акција и ќе го сними завршното видео како дел од иницијативата Преку границите. Заедно со своите соработници, таа ќе креира модел на Регионален центар за соработка во Преспа и граничниот премин „Маркова Нога-Лемос“. По поставувањето на моделот, ќе се проектираат пораки за солидарност и заедништво.

Преку различни активности за мобилизација на заедницата, оваа иницијатива ги активира младите кои живеат во погранични региони и општини, како што се Струмица, Валандово и Гевгелија, да разговараат за заедничките интереси, предизвиците на кои наидуваат, како и за можните начини за подобрување на прекуграничната соработка.

КОГА

од: 12-05-2021

до: 14-05-2021

КАДЕ

Prespa

Останати настани

Презентација на Физибилити студија и патоказ за основање на тренинг центар во Државната изборна комисија (ДИК)

Мобилизатори на заедницата

13-10-2022

Презентација на физибилити студија и патоказ за основање на тренинг центар во Државната Изборна Комисија (затворен настан)

Мобилизатори на заедницата

12-10-2022

Академија за јавни политики Модул I: Основи

Мобилизатори на заедницата

30-09-2022