Завршна конференција – РОДОВА ЕДНАКВОСТ – СПОРТСКО ЗДРАВЈЕ


Големина на фонт

Како да се зголеми родова еднаквост во спортските федерации во Македонија?

1.15 – 11.30 часот Пристигнување и пријавување на учесници

11.30 – 11.45 часот Поздравно обраќање и вовед во настанот
Мартин Николовски, мобилизатор на заедницата

11.45 – 12.00 часот Жената и спортот во светот
Зоран Мишевски, спортски новинар

12.00 – 12.15 часот Моменталната состојба на жените во спортот во Македонија
Пулексенија Јованоска, карате

12.15 – 12.30 часот Локална поддршка на женски спортски клубови
Гордана Цветковска Бошевска, општина Битола

12.30 – 12.45 часот Отворена дискусија со учесниците; – како да се зголеми
родова еднаквост во спортските федерации во Македонија

12.45 – 13.00 часот Затворање на дискусијата

14:00 часот Коктел

КОГА

од: 18-12-2021 11:30

до: 18-12-2021 14:00

КАДЕ

Hotel "Keops" - Bitola

General Vasko Karangelevski no.31 7000 Bitola

Останати настани

Работилница: Начела за формулирање на политики и подготовка на изборни програми и стратегии засновани на докази

Мобилизатори на заедницата

26-02-2024

Работилница: Мобилизирање на потенцијалот на младите членови на партијата за претстојните парламентарни избори

Мобилизатори на заедницата

23-02-2024

Развој на концептот на мониторирање изборни ветувања: Промотивен настан со граѓанските организации

Мобилизатори на заедницата

11-12-2023