Конференција за измени на Изборниот законик


Големина на фонт

Измени на Изборниот законик – Отворени листи

11:00 -11: 15 часот Пристигнување на учесници и пријавување

11: 15-11: 30 Поздравен говор на организаторот Херолид Сакипи и презентација на мерката.

11:30 – 11:55 Обраќање на Бојан Кордалов – специјалист за односи со јавноста и нови медиуми. Тема: Дали отворените листи ќе ја подобрат транспарентноста на Собранието и двонасочната комуникација меѓу пратениците и граѓаните?

11:55– 12:15 Благица Димитровска – Претседател на Здружение Инклузив од Куманово. Тема: Учество на лицата со попреченост во изборниот процес.
12: 15– 12:30 Џабир Дерала (ЦИВИЛ) Активист за човекови права, писател, новинар. Тема: Односи – Изборни реформи и политика.

12:30 – 13:00 – Коктел

КОГА

од: 20-12-2021 11:00

до: 20-12-2021 13:00

КАДЕ

Hotel Park Skopje

Останати настани

Презентација на Физибилити студија и патоказ за основање на тренинг центар во Државната изборна комисија (ДИК)

Мобилизатори на заедницата

13-10-2022

Презентација на физибилити студија и патоказ за основање на тренинг центар во Државната Изборна Комисија (затворен настан)

Мобилизатори на заедницата

12-10-2022

Академија за јавни политики Модул I: Основи

Мобилизатори на заедницата

30-09-2022