Дали граѓаните на Кавадарци се ЗА покачување на платата? Ајде да се разбудиме


Големина на фонт

На 13ти Февруари, Ѓорѓи Ристов ќе ги покани граѓаните на Кавадарци да ги информира и да ги мобилизира да му се придружат во напорите во барање одговорност и имплементација од Владата за ветувањеот во програмата – зголемување на просечната плата за 20-30% и зголемување на минималната плата за 20-40%.

Дискусијата е дел од Иновативната иницијатива „Зголемување на платата? Ајде да се разбудиме, имплементирана од Ѓорѓи, нашиот Мобилизатор на заедницата.

Фокусот на иницијативата е мерката предложена во Програмата на Владата за зголемување на просечната и минималната плата. Со цел да ја мобилизира заедницата и заедно да бараат одговорност и одговор од Владата, Ѓорѓи ќе организира отворени дискусии со граѓаните и бизнис секторот, а исто така и ќе спроведе неколку герила акции во Кавадарци, Неготино, Росоман и Демир Капија.

Следете не и придружете му се на Ѓорѓи во процесот на зголемување на свеста и барање одговорност од Владата.

 

КОГА

од: 13-02-2021 12:00

до: 13-02-2021 14:00

КАДЕ

Kavadarci

Галерија

Останати настани

Работилница: Начела за формулирање на политики и подготовка на изборни програми и стратегии засновани на докази

Мобилизатори на заедницата

26-02-2024

Работилница: Мобилизирање на потенцијалот на младите членови на партијата за претстојните парламентарни избори

Мобилизатори на заедницата

23-02-2024

Развој на концептот на мониторирање изборни ветувања: Промотивен настан со граѓанските организации

Мобилизатори на заедницата

11-12-2023