Трет вебинар со мобилизаторите на заедницата


Големина на фонт

На 3 јуни се одржа третиот вебинар со нашите мобилизатори на заедницата.

Ја отворивме средбата со дискусија за тоа како беше процесот на изготвување на плановите за мониторинг, кои теми избраа, кои се нивните тешкотии и каде ќе биде нивниот фокус.

Потоа продолживме со елаборирање на темата на сесијата што беше „Мобилизација на заедницата“.

Учесниците се запознаа со добрите практики за мобилизација на заедницата, триковите и советите што треба да ги користат за успешна мобилизација на заедницата и како треба да се однесуваат.

Последниот дел од сесијата беше запознавање со т.н. дигитални дискусии со пошироката заедница и консултантот кој ќе ги води во текот на овој процес. Веднаш откако ги слушнаа избраните теми од страната на учесниците, тие беа поделени во мали групи во комбинација со сличноста на нивните теми и плановите за наблудување. Во текот на следните две недели тие ќе работат во овие мали групи на подготовка на т.н. дигитални дискусии со пошироката заедница (THD).

Обучувачите во текот на целата оваа сесија се обидоа да одговорат и да го објаснат секое прашање или сомнеж што учесниците го имаа со цел овој процес да биде полесен и поефикасен за нив.

Добри работи се на пат за нашите мобилизатори на заедницата.

КОГА

од: 03-06-2020 17:00

до: 03-06-2020 19:00

КАДЕ

Галерија

Останати настани

Работилница: Начела за формулирање на политики и подготовка на изборни програми и стратегии засновани на докази

Мобилизатори на заедницата

26-02-2024

Работилница: Мобилизирање на потенцијалот на младите членови на партијата за претстојните парламентарни избори

Мобилизатори на заедницата

23-02-2024

Развој на концептот на мониторирање изборни ветувања: Промотивен настан со граѓанските организации

Мобилизатори на заедницата

11-12-2023