Јавна расправа: Учество на жените од Свети Николе во креирање локални политики


Големина на фонт

Какви се можностите за унапредување на учесвото на жените од Општина Свети Николе во креирањето на локални политики? Овие проблематики ќе бидат тема на јавната расправа што ќе се одржи во Свети Николе на 10 декември.

Во продолжение следува распоредот на теми за настанот:

13:00 – 13:15 Пристигнување на учесниците
13:15 – 13:30 Отворање на настанот
13:30 – 13:45 Локални механизми за родова еднаквост и учество на жените во креирање локални политики – Ивана Димитрова, Координаторка за еднакви можности, општина Свети Николе
13:45 – 14:00 Можности за унапредување на вклучувањето на жените и девојките во креирање локални политики – Оливера Арсов, Поранешна претседателка на Комисијата за еднакви можности, општина Свети Николе
14:00 – 14:15 Улогата на граѓанските организации и жените во креирање локални политики
14:15 – 14:45 Отворена дискусија: Унапредување на локалното учество на жените во креирање локални политики
14:45 – 15:00 Поддршка на кампањата „16 дена активизам против родово базирано насилство“
14:45 Освежување

КОГА

од: 10-12-2021 13:00

до: 10-12-2021 15:00

КАДЕ

Пиано Лаунџ Бар, Свети Николе / Piano Lounge Bar, Sveti Nikole

Останати настани

Работилница: Начела за формулирање на политики и подготовка на изборни програми и стратегии засновани на докази

Јавни настани

26-02-2024

Работилница: Мобилизирање на потенцијалот на младите членови на партијата за претстојните парламентарни избори

Јавни настани

23-02-2024

Развој на концептот на мониторирање изборни ветувања: Промотивен настан со граѓанските организации

Јавни настани

11-12-2023