Јавна расправа со Дарко Кузманоски


Големина на фонт

Да ја чуваме нашата природа и околина е една од нашите клучни обврски.

Токму на ова должност или обврска сакаше и Дарко Кузманоски да дискутираме на 16.09 во 9 часот во Кантина.

Јавната расправа беше повикана на тема “Создавање на услови за рециклирање на пластичен отпад”, под ова се подразбира најдење на решение или стратегија како овој пластичен отпад да се рециклира а не да фрла низ диви депонии кои го загадуваат воздухот.

Дарко даде некои идеи како исто така пластиката може да се користи на креативен и уметнички начин.

Присутните реагираа дека машините за рециклирање не се достапни во сите општини и дека прво треба да се едуцираме преку соодветна стратегија како да ја селектираме ѓубрето. Сите ја подржаа идејата на Дарко дека мора да се превземе нешто за да се регулира овој процес бидејќи директно влијае на здравјето на граѓаните.

Ова Јавна расправа беше организирана од Дарко Кузмановски како учесник на Академијата за јавни политики, кој исто времено е и член на подмладокот на Нова социјалдемократска партија.

КОГА

од: 16-09-2020 09:00

до: 16-09-2020 10:00

КАДЕ

Kantina

Галерија

Останати настани

Работилница: Начела за формулирање на политики и подготовка на изборни програми и стратегии засновани на докази

Млади од политички партии

26-02-2024

Работилница: Мобилизирање на потенцијалот на младите членови на партијата за претстојните парламентарни избори

Млади од политички партии

23-02-2024

Развој на концептот на мониторирање изборни ветувања: Промотивен настан со граѓанските организации

Млади од политички партии

11-12-2023