Јавна расправа: Отворање на младински центар во Општина Гевгелија


Големина на фонт

РЦОР Гевгелија, како членка на НМСМ, на 30.11 ќе организира јавна расправа на тема „Отворање на младински центар во Општина Гевгелија’’.
На расправата панелисти ќе бидат градачалникот на Општина Гевгелија, претставници на невладини организации и младински работници.
Погледнете ја агендата во продолжение за подетални информации:

11:00 – 11:15 Пристигнување на учесниците
Отварање на настанот
Лазе Трајков, модератор

11:15 – 11:30 Спроведување на Законот за младинско учесто и политики
Андон Сарамандов, Градоначалник на Општина Гевгелија
Ивана Хаџи-Николова, Регионален центар за одржлив развој, Гевгелија

11:30 – 11:50 Разликата помеѓу Младински совети, Канцеларии за млади и Младински центри
Зоран Илиевски, Коалиција на младински организации СЕГА
Дина Митровиќ, младинска работничка, Сојуз за младинска работа

11:50 – 12:10 Вовед во Правилникот за отворање на општински младински центар
Драган Атанасов, Сојуз за младинска работа

12:10 – 12:30 Придобивките од функционирањето на младинскиот центар
Ѓорѓи Нанчев, Менаџер на општинскиот младинскиот центар – Кавадарци

12:30 – 13:00 Каков младински центар е потребен во Општина Гевгелија?

Отворена дискусија
13:00 Освежување

КОГА

од: 30-11-2021 11:00

до: 30-11-2021 14:00

КАДЕ

NI Center for culture, Gevgelija,

Останати настани

Презентација на Извештајот за влијанието на демографските фактори врз учеството на граѓаните во јавниот живот и едукацијата на гласачите

Town Hall Discussion

23-03-2022

Презентација на Извештајот за влијанието на демографските фактори врз учеството на граѓаните во јавниот живот и едукацијата на гласачите

Town Hall Discussion

22-03-2022

Презентација на Извештајот за влијанието на демографските фактори врз учеството на граѓаните во јавниот живот и едукацијата на гласачите

Town Hall Discussion

21-03-2022