Хакатон


Големина на фонт

Во рамки на документот за Јавна политика, подготвен од 4те ПИАЦ на темата Младите и употреба на нивните податоци на интернет, ИФЕС ќе организира Хакатон со цел креирање дигитално решение со цел едуцирање на младите лица на оваа тема.

Ова иновативно решение излегува од препораките на документот за јавна политика и е базиран на дискусиите и спроведеното истражување како дел од целиот процес.

Хакатонот ќе биде организиран од Брејнстер и ќе вклучи 120 млади лица, со различно образование, кои заедничи во тимови ќе работата на креирање на најдоброто дигитално решение.

 

КОГА

од: 27-05-2023

до: 28-05-2023 22:00

КАДЕ

Brainster

Останати настани

Работилница: Начела за формулирање на политики и подготовка на изборни програми и стратегии засновани на докази

26-02-2024

Работилница: Мобилизирање на потенцијалот на младите членови на партијата за претстојните парламентарни избори

23-02-2024

Развој на концептот на мониторирање изборни ветувања: Промотивен настан со граѓанските организации

11-12-2023