Управување со избирачкиот список – Надлежности, предизвици, решенија, нови технологии


Големина на фонт

Фокусот на оваа работилница е на подобрување и зајакнување на капацитетите на изборната администрација. Конкретно ќе биде фокусирана на правото на избирачите, содржината на избирачкиот список и надлежните институции, процедурите за ажурирање на Избирачкиот список, вклучувајќи нераспределени гласачи, јавен увид и слично. На оваа работилница ќе се дискутира и за ажурирање на новите технологии, кои се користат во гласањето и изборниот процес.

КОГА

од: 24-01-2022 10:00

до: 24-01-2022 18:00

КАДЕ

Скопје - Хотел Континентал

Останати настани

Лидерство: од учество до донесување одлуки.

Зајакнати институции спроведуваат фер и ефикасни изборни процеси , Работилници и обуки

16-09-2022

Обука: Учество на жените во политика, микротаргетирање и комуникација

Зајакнати институции спроведуваат фер и ефикасни изборни процеси , Работилници и обуки

26-08-2022

Обука: Младински активизам и комуникација со заедницата

Зајакнати институции спроведуваат фер и ефикасни изборни процеси , Работилници и обуки

01-07-2022