Управување со избирачкиот список – Надлежности, предизвици, решенија, нови технологии


Големина на фонт

Фокусот на оваа работилница е на подобрување и зајакнување на капацитетите на изборната администрација. Конкретно ќе биде фокусирана на правото на избирачите, содржината на избирачкиот список и надлежните институции, процедурите за ажурирање на Избирачкиот список, вклучувајќи нераспределени гласачи, јавен увид и слично. На оваа работилница ќе се дискутира и за ажурирање на новите технологии, кои се користат во гласањето и изборниот процес.

КОГА

од: 25-01-2022 09:00

до: 25-01-2022 14:30

КАДЕ

Скопје - Хотел Континентал

Останати настани

Презентација на Физибилити студија и патоказ за основање на тренинг центар во Државната изборна комисија (ДИК)

Зајакнати институции спроведуваат фер и ефикасни изборни процеси , Работилници и обуки

13-10-2022

Презентација на физибилити студија и патоказ за основање на тренинг центар во Државната Изборна Комисија (затворен настан)

Зајакнати институции спроведуваат фер и ефикасни изборни процеси , Работилници и обуки

12-10-2022

Академија за јавни политики Модул I: Основи

Зајакнати институции спроведуваат фер и ефикасни изборни процеси , Работилници и обуки

30-09-2022