Тркалезна маса: Учеството на лицата со попреченост во изборните процеси


Големина на фонт

Правото на правично учество во изборните процеси на лицата со попреченост – да бидат гласачи, кандидати, членови на изборни органи или набљудувачи – е од особено значење за обезбедување демократски изборен процес кој ги исполнува критериумите на етичност и интегритет. Овој настан е предвиден да ги вклучи засегнатите страни во истражување на можностите и опциите за постигнување поправедна застапеност на лицата со попреченост во изборните процеси, со цел да се придонесе не само кон подобри законодавни и политички решенија за лицата со попреченост, туку и кон подобро општество за сите.

КОГА

од: 28-03-2023 10:00

до: 28-03-2023 13:00

КАДЕ

Хотел Хилтон, Скопје / Hotel Hilton, Skopje

Останати настани

Развој на концептот на мониторирање изборни ветувања: Промотивен настан со граѓанските организации

Зајакнати институции спроведуваат фер и ефикасни изборни процеси , Настани

11-12-2023

Алумни викенд за Академијата за јавни политики: Етиката и интегритетот во политиката

Зајакнати институции спроведуваат фер и ефикасни изборни процеси , Настани

02-12-2023

Мобилизирање на потенцијалот на помалите политички партии за претстојните парламентарни избори

Зајакнати институции спроведуваат фер и ефикасни изборни процеси , Настани

24-11-2023