Тркалезна маса на тема: „Родово еднакви – спортски здрави“


Големина на фонт

Мобилизаторот на заедницата Мартин Николовски, Ве поканува да учествувате на тркалезна маса
на тема: „Родово еднакви – спортски здрави“ да ги претставите и заеднички да продискутираме за моменталните состојби во спортот и процентот на учество на жени во управните и надзорните органи на спортските федерации.

Тркалезната маса се организира на национално ниво и на истата ќе бидат поканети претставници на Агенцијата за млади и спорт, локалната власт, спортски федерации и здруженија како и други граѓани. Тркалезната маса ќе биде модерирана од Проф. д-р Моника Марковска.

А Г Е Н Д А

11.30 – 12.00 Пристигнување и регистрација на учесниците
12.00 – 12.20 Поздравно обраќање и вовед во настанот – Проф. д-р Моника Марковска

12.20 – 12.40 Информирање за резултати од мониторинг – Мартин Николовски, мобилизатор на заедницата
12.40 – 13.00 Моментална состојба, предизвици и можности за родова еднаквост во спортот
Татјана Блажевска, Агенција за млади и спорт
13.00 – 13:.20 Достапната и планирана институционална поддршка за спортот во Битола
Борче Корлевски, член на Совет на Општина Битола
13.20 – 13.45 Улогата на жените во спортот – Мери Ковачевска, претседателка на Здружението на
кошаркарски прволигаши

13.45 – 14.00 Отворена дискусија со учесниците; – како да се подобри состојбата за вклучување на жената во спортот; како до поголема родова еднаквост во спортот
14.00 – 14.15 Затворање на дискусијата
14.15 Kоктел

КОГА

од: 13-08-2021 11:30

до: 13-08-2021 13:30

КАДЕ

Hotel Premier

Галерија

Останати настани

Развој на концептот на мониторирање изборни ветувања: промотивен настан со граѓанските организации

Мобилизатори на заедницата

31-10-2023

Истражување за граѓанско образование и образование на гласачи: Презентација на клучни наоди

Мобилизатори на заедницата

26-10-2023

Развој на концептот на мониторирање изборни ветувања: Промотивен настан со локалните самоуправи

Мобилизатори на заедницата

03-10-2023