Тркалезна маса: Младите и користењето на нивните лични податоци на интернет


Големина на фонт

Тркалезната маса ќе биде можност да се слушнат различни перспективи на темата и истите да се земат предвид при изготвувањето на документот за јавна политика, кој заеднички го подготвуваат Истражувачко- аналитичките центри (ПИАЦ) на четирите политички партии[1] и експерти за заштита на податоци и развој на јавни политики, во рамките на проектот на Владата на Швајцарија „Поддршка на изборните реформи во Северна Македонија“, имплементиран од ИФЕС.

Предвидено е настанот да ги вклучи релевантните засегнати страни во дискусија за клучните елементи на нацрт-документот за политика, да ги потврди и/или надополни постојните наоди и да собере релевантни ставови и искуства.

 

[1]Алијанса за Албанците, ДУИ, СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ

КОГА

од: 18-05-2023 14:00

до: 18-05-2023 16:00

КАДЕ

х. Солун

Останати настани

Развој на концептот на мониторирање изборни ветувања: Промотивен настан со граѓанските организации

11-12-2023

Алумни викенд за Академијата за јавни политики: Етиката и интегритетот во политиката

02-12-2023

Мобилизирање на потенцијалот на помалите политички партии за претстојните парламентарни избори

24-11-2023