Спортски натпревар по ракомет помеѓу мажи и жени РК и ЖРК Металург


Големина на фонт

Мобилизаторот на заедницата Мартин Николовски во рамки на Иновативната иницијатива „Родово еднакви – спортски здрави“ ќе организира спортски натпревар по ракомет помеѓу мажи и жени РК и ЖРК Металург во вторник 23.11.2021 година во 16.00 часот во салата во Автокоманда.

Мартин Николовски ја следи мерката од План програмата на Владата 2020-2024 која гласи: Воведуваме родова еднаквост во спортот – 30% жени во органи на управување (собрание, УО, ИО) почнувајќи од 2020 година, а 50% до 2024.Федерациите кои добиваат финансиски средства од државниот буџет мора да обезбедат функционирање на машки и женски спорт, односно машки и женски спортски клубови и/или репрезентации. Информација за предлог – проект „Родова еднаквост во спортот“.

 

 

КОГА

од: 23-11-2021 16:00

до: 23-11-2021 18:00

КАДЕ

Sport hall - Avtokomanda, Skopje

Галерија

Останати настани

Развој на концептот на мониторирање изборни ветувања: промотивен настан со граѓанските организации

Мобилизатори на заедницата

31-10-2023

Истражување за граѓанско образование и образование на гласачи: Презентација на клучни наоди

Мобилизатори на заедницата

26-10-2023

Развој на концептот на мониторирање изборни ветувања: Промотивен настан со локалните самоуправи

Мобилизатори на заедницата

03-10-2023