Презентација на Физибилити студија и патоказ за основање на тренинг центар во Државната изборна комисија (ДИК)


Големина на фонт

На 13 октомври 2022 г. во хотелот Холидеј Ин ќе се одржи презентација на Физибилити студија и патоказ за основање на тренинг центар во Државната изборна комисија (ДИК).

Физибилити студијата беше развиена со цел да се идентификуваат ин предложат најсоодветните организациски модели на структура за обуки за изборите, при што за секој предложен модел беа установени предности и недостатоци и опции за основање, притоа водејќи сметка за финансиските, оперативните, законодавните и други аспекти. Врз основа на претпочитаниот модел, беше развиен и патоказ, кој придонесува кон идентификувањето на клучни фази во процесот на основање, следењето на задачите и ресурсите, поделбата на одговорностите меѓу членовите на тимот и комуникацијата со останатите институции вклучени во процесот.

КОГА

од: 13-10-2022 11:00

до: 13-10-2022 13:00

КАДЕ

Хотел Холидеј Ин/ Holiday Inn Hotel

Останати настани

Развој на концептот на мониторирање изборни ветувања: Промотивен настан со локалните самоуправи

Зајакнати институции спроведуваат фер и ефикасни изборни процеси

03-10-2023

Бранч за алумни - „Загрејте се. Избори се ближат!“

Зајакнати институции спроведуваат фер и ефикасни изборни процеси

30-09-2023

(EN) Presentation of main findings: Youth and use of personal data on internet

Зајакнати институции спроведуваат фер и ефикасни изборни процеси

13-06-2023