Презентација на Извештајот за влијанието на демографските фактори врз учеството на граѓаните во јавниот живот и едукацијата на гласачите


Големина на фонт

Меѓународната фондација за изборни системи (ИФЕС) организира презентација на Извештајот за влијанието на демографските фактори врз учеството на граѓаните во јавниот живот и едукацијата на гласачите, која ќе биде наменета за невладини организации за жени, локални советници и за луѓе со попреченост.
Извештајот е дел од проектот „Поддршка на изборните реформи во Северна Македонија“, финансиран од Швајцарската агенција и имплементиран од ИФЕС. Главната цел на проектот е да ги поддржи демократските изборни процеси што го олеснуваат политичкото учество и социјалната интеграција, овозможувајќи им на гласачите слободно да ги избираат своите претставници и да ги повикуваат на одговорност.
Настанот ќе биде организиран според актуелните владините пропишани протоколи за заштита од Ковид-19.

КОГА

од: 22-03-2022 11:00

до: 22-03-2022 13:00

КАДЕ

ресторан „Златна Москва“, Свети Николе

Останати настани

Развој на концептот на мониторирање изборни ветувања: промотивен настан со граѓанските организации

31-10-2023

Истражување за граѓанско образование и образование на гласачи: Презентација на клучни наоди

26-10-2023

Развој на концептот на мониторирање изборни ветувања: Промотивен настан со локалните самоуправи

03-10-2023