Презентацијата на меѓународните стандарди, практики и моментални трендови за гласање надвор од државата (Out-of-Country Voting)


Големина на фонт

За време на настанот, вишиот советник од ИФЕС, Мет Бејли, ќе изврши презентацијата на меѓународните стандарди, практики и моментални трендови за гласање надвор од државата (Out-of-Country Voting). Главната цел на презентацијата ќе биде да се разгледаат меѓународните стандарди, практики и моментални трендови во процесот на гласање надвор од државата, како и да се истражат специфичностите и можностите за користење на технологијата при спроведувањето на овој процес.

КОГА

од: 17-11-2023 10:00

до: 17-11-2023 11:30

КАДЕ

хотел Холидеј Ин, Скопје / hotel Holiday Inn, Skopje

Filip Vtori Makedonski 5, Skopje

Останати настани

Развој на концептот на мониторирање изборни ветувања: Промотивен настан со граѓанските организации

Истражувачки и аналитички центри , Настани , Политички Партии

11-12-2023

Алумни викенд за Академијата за јавни политики: Етиката и интегритетот во политиката

Истражувачки и аналитички центри , Настани , Политички Партии

02-12-2023

Мобилизирање на потенцијалот на помалите политички партии за претстојните парламентарни избори

Истражувачки и аналитички центри , Настани , Политички Партии

24-11-2023