Креативна акција – за актуелизирање на неисполнетото предизборно ветување за зголемување на капацитетите на детските градинки во Прилеп


Големина на фонт

Во рамките на иновативната иницијатива: „Граѓански ангажман за подобра иднина“, Здружение за правна едукација и транспарентност Станица П.Е.Т., Прилеп организира Креативна акција, со цел актуелизирање на неисполнетото предизборно ветување за зголемување на капацитетите на детските градинки во Прилеп. За време на креативната акција ќе се постават патоказни табли кои покажуваат насока кон неизградените градинки и ќе биде промовирана „Сказна за прилепската градинка“ на просторот каде што сеуште стои надвор од употреба новоизградената градинка.

КОГА

од: 01-04-2023 11:00

до: 01-04-2023 13:00

КАДЕ

Новоизградена градинка во Населба Точила, Прилеп / kopshti i ri i ndërtuar në Lagjen Toçilla, Prilep / Newly built kindergarten in Tochila settlement, Prilep

Останати настани

Развој на концептот на мониторирање изборни ветувања: Промотивен настан со локалните самоуправи

Иновативни иницијативи - мобилизатори на заедницата , Јавни настани , Мобилизатори на заедницата

03-10-2023

Бранч за алумни - „Загрејте се. Избори се ближат!“

Иновативни иницијативи - мобилизатори на заедницата , Јавни настани , Мобилизатори на заедницата

30-09-2023

(EN) Presentation of main findings: Youth and use of personal data on internet

Иновативни иницијативи - мобилизатори на заедницата , Јавни настани , Мобилизатори на заедницата

13-06-2023