КОЈ ТИ ГО ЧУВА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО?


Големина на фонт

25ти септември 2021 година, мобилизаторката на заедницата Деспина Ковачевска ве повикува на една кратка археолошка прошетка.

Прошетката се организира во рамки на иновативната иницијативата ,,Некогаш носел вода денес носи културно наследство”, која има за цел покренување на свеста за зачувување и реставрација на културното наследство,  со фокус на скопскиот Аквадукт како културно наседство со највисок степен на заштита .
Со оваа предавање ќе се запознаеме со историјатот на Аквадуктот зошто е важен и зошто треба да го чувавме.

Почетно место: Паркинг спроти Холидеј Ин

Придружи се!

КОГА

од: 25-09-2021

до: 25-09-2021 15:00

КАДЕ

Паркинг спроти Холидеј Ин до Авкадукт

Останати настани

Инфо сесија:Мобилизација на општеството за Реновирање на Центарот за управување со кризи “

Мобилизатори на заедницата

09-12-2021

Конференција:Работата на мобилизаторите на заедницата во создавање одговорна и транспарентна Влада

Мобилизатори на заедницата

09-12-2021

Дискусија: “Странски директни инвестиции во Македонија: Сон или реалност?”

Мобилизатори на заедницата

01-12-2021