Конференција:Работата на мобилизаторите на заедницата во создавање одговорна и транспарентна Влада


Големина на фонт

Почитувани,
Ве покануваме да бидете дел од онлајн конференцијата на тема: ,,The work of the Community Mobilizers in creating an accountable and transparent government” која ќе се одржи на 09.12.2021 од 17:00 часот преку Зоом платформата на овој линк:
Работни јазици на тркалезната маса ќе бидат македонскиот и албанскиот јазик со обезбеден симултантен превод.
Во прилог може да ја најдете агендата за настанот:

17:00 – 17:10 Отварање на конференцијата и поздравување на учесниците
Ioana Cosma, IFES
Marija Krstevska, President of the NYCM

17:10-18:10 Панел дискусија

Презентација на матрицата за следење и на главните наоди – Елизабета Марковска Спасеноска, Elizabeta Markovska Spasenoska, Специјалист за следење во СМС Консалтинг

Улогата на менторот во процесот на следење на владата ветува – Благица Димитровска, менторка на мобилизаторите на заедницата и  претседател на Инклузива – Куманово.

Споделување искуства во однос на процесот на мониторинг
– Александар Митаноски, прва генерација Мобилизатори на заедницата

– Ардонит Исмаили, втора генерација Мобилизатори на заедницата

Споделување искуства во однос на имплементација на иновативни иницијативи и мобилизирање на заедниците
– Ана Клесова, прва генерација Мобилизатори на заедницата
– Мартин Николовски, втора генерација Мобилизатори на заедницата

18:10-18:30 Дискусија и забелешки од учесниците

КОГА

од: 09-12-2021 17:00

до: 09-12-2021 19:00

КАДЕ

Zoom: https://us06web.zoom.us/j/85170570568

Галерија

Останати настани

Работилница: Начела за формулирање на политики и подготовка на изборни програми и стратегии засновани на докази

Мобилизатори на заедницата

26-02-2024

Работилница: Мобилизирање на потенцијалот на младите членови на партијата за претстојните парламентарни избори

Мобилизатори на заедницата

23-02-2024

Развој на концептот на мониторирање изборни ветувања: Промотивен настан со граѓанските организации

Мобилизатори на заедницата

11-12-2023