ЗА/ПРОТИВ отворени листи! 4-ти форум во Тетово


Големина на фонт

На четвртиот по ред форум на тема ЗА/ПРОТИВ отворени листи, Хавуше ќе иницира дискусија со младите претставници од повеќе политички партии во општина Тетово.

Форумот е дел од иницијативата која Хавуше Љесковица ја имплементира во рамки на проектот „Поддршка на изборни реформи“.

На почетокот на форумот свои говори ќе имаат и панелистите:

Али Муслиу – предавач за Изборни системи и човекови права

Дитмире Шеху – Заменик претседател на Државната изборна комисија

На форумот претставници од  политички партии ќе дебатираат за тоа дали треба листите да бидат отворени или не, колку тоа ќе влијае за кого ќе го дадеме нашиот глас и дали тоа ќе придонесе за поголема одговорност на советниците за време на нивниот мандат.

Форумот ќе се одржи во Хотел „Лирак“, Тетово на 20.02.2021 год. во 18.00 часот.

КОГА

од: 20-02-2021 18:00

до: 20-02-2021 20:00

КАДЕ

Hotel Lirak, Tetovo

Галерија

Останати настани

Развој на концептот на мониторирање изборни ветувања: Промотивен настан со локалните самоуправи

03-10-2023

Бранч за алумни - „Загрејте се. Избори се ближат!“

30-09-2023

(EN) Presentation of main findings: Youth and use of personal data on internet

13-06-2023