Дали граѓаните на Росоман се ЗА покачување на платата? Да се разбудиме!


Големина на фонт

Ѓорѓи Ристов, Мобилизаторот на заедницата продолжува со своите активности, овој пат на 20ти февруари во Росоман.

Како дел од Иновативната иницијатива „Зголемување на платата? Ајде да се разбудиме“ Ѓорѓи ќе организира настан со цел да ги информира и мобилизира граѓаните да му се придружат во напорите во барање одговорност и имплементација од Владата за ветувањето во програмата – зголемување на просечната плата за 20-30% и зголемување на минималната плата за 20-40%.

Фокусот на иницијативата е мерката предложена во Програмата на Владата за зголемување на просечната и минималната плата. Со цел да ја мобилизира заедницата и заедно да бараат одговорност и одговор од Владата,.

Ѓорѓи организираше отворени дискусии и активности во Кавадарци, Неготино,  и Демир Капија, а на 20ти пристигнува во Росоман.

Дискусијата е дел од Иновативната иницијатива „Зголемување на платата? Ајде да се разбудиме, имплементирана од Ѓорѓи, нашиот Мобилизатор на заедницата.

КОГА

од: 20-02-2021 12:00

до: 20-02-2021 15:00

КАДЕ

Rosoman

Галерија

Останати настани

Презентација на Физибилити студија и патоказ за основање на тренинг центар во Државната изборна комисија (ДИК)

Мобилизатори на заедницата

13-10-2022

Презентација на физибилити студија и патоказ за основање на тренинг центар во Државната Изборна Комисија (затворен настан)

Мобилизатори на заедницата

12-10-2022

Академија за јавни политики Модул I: Основи

Мобилизатори на заедницата

30-09-2022