Бранч за алумни – „Подготви се, избори доаѓаат!“


Големина на фонт

На 30 септември ќе се одржи настан „Донеси пријател“ – учесниците кои се алумни од трите претходни генерации на Академијата за јавни политики (АПП) се поканети да донесат колега/колешка од нивната политичка партија кој/а би можел/а да биде заинтересиран/а и/или потенцијално подобен/на за следната генерација на АПП.

Пет новинари пред алумнистите ќе го споделат своето длабинско искуство и совети за:
-како да се справите со кризи и скандали во очите на јавноста
-подготовка за интервју
-односи со локалните новинари
-стратегии за ангажирање на помладата публика преку медиумите
-анализирање на медиумски грешки и гафови
Со: Оливера Трајковска, Вин Вин, Телма ТВ; Мигена Горенца, МТВ2; Славица Арсова, Сител ТВ; Душица Мрѓа, 24 ТВ; Назим Рашиди, Алсат -М ТВ.

КОГА

од: 30-09-2023 09:30

до: 30-09-2023 16:00

КАДЕ

хотел Панорамика - Скопје / Hotel Panoramika - Skopje

Тодор Александров 57, Скопје / Todor Aleksandrov 57, Skopje

Останати настани

Развој на концептот на мониторирање изборни ветувања: промотивен настан со граѓанските организации

Млади од политички партии , Настани , Политички Партии

31-10-2023

Истражување за граѓанско образование и образование на гласачи: Презентација на клучни наоди

Млади од политички партии , Настани , Политички Партии

26-10-2023

Развој на концептот на мониторирање изборни ветувања: Промотивен настан со локалните самоуправи

Млади од политички партии , Настани , Политички Партии

03-10-2023