Вакцинирај се

Оваа иновативна иницијатива се осврнува на програмата за задолжителна имунизација на населението во земјата за 2021 година.
Првата цел е подигнување на свеста кај населението за важноста на вакцините во превенцијата на заразни болести.
Втората цел е да се намали влијанието на дезинформациите што можат да влијаат на одлуката за вакцинација кај граѓаните.
„Вакцинирај се! е иновативна иницијатива што се состои од повеќе активности со цел да се постигнат горенаведените цели и да се сврти вниманието кон оваа тема. Рутинската имунизација е од суштинска важност како и потребата да се добие јавна доверба во безбедноста и ефикасноста на вакцините против COVID-19.